Huvudbakgrund
Plan.se
Plan är nätverket för effektiva flöden.
"Vi ger riktig kunskap"
Nätverk Utbildning Evenemang Om Plan
 

Utbildning

CPIM-certifiering

Det ledande internationella utbildningsprogrammet i produktionslogistik heter CPIM. Förkortningen stÄr för "Certified in Production and Inventory Management" och Àr sedan snart fyrtio Är vÀrldens ledande utbildning i produktionslogistik. Programmet Àr utvecklat av den globala organisationen APICS och erbjuds sedan 20 Är av Plan.

CPIM har etablerats som den vassaste internationella standarden för produktionslogistiker och systemleverantörer. Ett program med högt renommé och vars sprÄkbruk, begrepp och synsÀtt har fÄtt ett stort genomslag i nÀringslivet och i alla delar av försörjningskedjan.

TvÄ inspirerande kurser
CPIM bestÄr av tvÄ kurser, eller moduler. Den första Àr Grunder (Basic of Supply Chain Management, BSCM) och den andra Àr Modul 2. FrÄn och med 2018 ersÀtts Grunder (BSCM) av Modul 1 som till stora delar kommer att ha samma innehÄll som Grunder.

Tester
BĂ„da CPIM-programmets kurser avslutas med ett test som sker i enlighet med APICS internationella standard. Testerna för CPIM administreras inte av PLAN utan av APICS. Man kan dock anmĂ€la sig via en lĂ€nk frĂ„n PLAN. Observera att kostnaden för APICS’  test inte ingĂ„r i kursavgiften pĂ„ nĂ„gra av kurserna som PLAN ger. CPIM modul 2 kan testas frĂ„n och med 8 januari 2018.

Du som pĂ„börjat ”gamla” CPIM

Tidigare bestod CPIM-programmet av fyra kurser förutom Grunder (BSCM). Under hela 2018 finns det möjlighet att göra test för dessa kurser, sÄ om du redan gjort nÄgra av dessa tester kan det vara vettigt att fortsÀtta och göra resterande tester under 2018. Har du bara gjort en eller tvÄ tester kan det vara bÀttre att fullfölja CPIM enligt det nya upplÀgget med tvÄ kurser och tvÄ tester. Om du kÀnner dig osÀker pÄ vad som Àr lÀmpligast för dig sÄ Àr du vÀlkommen att kontakta PLANs kansli  info@plan.se  eller  08-241290 sÄ hjÀlper vi dig.

 

 
CPIMs fem kurser

Steg 1

BSCM, Basic of Supply Chain Management/Produktionslogistik Grunder

Steg 2

CPIM modul 2

 
 

Den ledande organsiationen inom Supply Chain Management.

VÀrldens största logistik-certifiering genom CPIM - fler Àn 90 000 certifierade.

 

 

 

 

 

Plan är kompetensnätverket för alla som arbetar med logistik, supply chain och lean.
Besöksadress: GustavslundsvĂ€gen 143, 5tr, Bromma. Telefon: 08-24 12 90. E-post: info@plan.se