Huvudbakgrund
Plan.se
Plan är nätverket för effektiva flöden.
"Vi ger riktig kunskap"
Nätverk Utbildning Evenemang Om Plan
 

NĂ€tverk

 

NĂ€tverkstrĂ€ff i region Öst

Bjuder in till nÀtverkstrÀff vid
Bombardier Transportation i VÀsterÄs

Torsdagen den 11 september 13.00-17.00

Åströmverkstaden, BanmatarvĂ€gen 1, VĂ€sterĂ„s

 

VÀlkommen till ett intressant föredrag och studiebesök vid Bombardier Transportations produktionsenhet för högspÀnningsutrustning och strömriktare i VÀsterÄs.

Den högspÀnningsutrustning och strömriktare som produceras pÄ produktionsenheten ingÄr i tunnelbanetÄg, regionaltÄg samt höghastighetstÄg. Leveranserna gÄr till fordonsbyggare över hela vÀrlden Àven om huvuddelen av kunderna finns i Europa.

Verksamheten baseras pĂ„ Leanprinciper inom ”Bombardier Operation System (BOS)”. Detta innebĂ€r serieproduktion baserad pĂ„ flexibla, taktade produktionsflöden, vilket möjliggör produktion av ett stort antal kundspecifika produkter parallellt. Andra koncept inom BOS, som till exempel stĂ€ndiga förbĂ€ttringar, 5S och teambaserad produktion bidrar till en produktion med kvalitet och produktivitet i vĂ€rldsklass.

 

Bombardier har gÄtt frÄn projekt till produkttillverkning.

Bombardier Transportation hade tidigare en produktion som var baserad pÄ projekttillverkning. Verkstadens layout utformades dÄ för att producera ett projekt med egen yta, personal och förrÄd. Denna produktionsstrategi var oflexibel och resurskrÀvande. I och med avregleringar inom tÄgbranschen har omvÀrlden och kraven frÄn kunderna förÀndrats markant. Antalet samtidiga projekt har drastiskt ökat medan leveransserierna blivit kortare och kortare. Den projektbaserade verksamheten kunde inte lÀngre hantera framtidens krav pÄ flexibilitet och leveranstakt.

Genom utveckling och införande av ett nytt produktions- och logistikkoncept kunde verkstaden stĂ€llas om för att möta framtida behov. Detta gjordes i en omfattande ”factory-makeover” dĂ€r taktade mixed-model flöden för montage kombinerades med ett kit-to-takt plock som försörjer montagestationerna med rĂ€tt material i rĂ€tt tid. Även nya metoder och verktyg för beredning infördes för att möjliggöra det nya arbetssĂ€tten.

Under besöker visar Bombardier bl.a. hur man löst problematiken kring produktallokering till olika montageliner, materialförsörjning per takt, montageanvisningar samt beredningsverktyg för att möjliggöra den önskade flexibiliteten. Detta kopplas sedan till en praktisk rundvandring i fabriken dÀr deltagarna i praktiken fÄr se hur dagens tillverkning fungerar.

 

VĂ€lkommen hĂ€lsar region Öst!

 

 

 

 
Pris och anmÀlan

Avgift: TrÀffen Àr kostnadsfri för dig som Àr medlem. Ej medlem betalar 650 kr exkl moms. Om du uteblir utan att meddela kommer du att faktureras 650 kr exkl moms.

Medlem blir du hÀr.

Antalet deltagare är begränsat.

AnmÀl dig senast den 5/9.

 
Information 

Kontaktperson: Roine Johansson 0240-78 20 56

Daniel Andersson 070-7358604

Adress: Bombardier Transportation, BanmatarvÀgen 1, VÀsterÄs

 

Aktuella nätverksträffar
 

 

 

 

Plan är kompetensnätverket för alla som arbetar med logistik, supply chain och lean.
Besöksadress: GustavslundsvĂ€gen 143, 5tr, Bromma. Telefon: 08-24 12 90. E-post: info@plan.se