Huvudbakgrund
Plan.se
Plan är nätverket för effektiva flöden.
"Vi ger riktig kunskap"
Ntverk Utbildning Evenemang Om Plan
 

Nätverk

 

Hampus Ny - adept 2013

Hur kommer det sig att du sökte till Plans mentorprogram 2013?

- Det var faktiskt lite av en slump, men min klasskamrat Fredrik (också med i mentorprogrammet) hade tidigare sett att ni planerade ett mentorprogram och efter att vi båda fått lite mer information om detta under PLAN-konferensen 2013 tyckte vi att det kunde vara värt att fundera på. Kort därefter beslutade både jag och han att söka till mentorprogrammet då vi såg det som ett bra sätt att påbörja ett yrkesnätverk och samtidigt få ta del av den yrkeserfarenhet som mentorerna besitter.

Hur många gånger har du och din mentor träffats?

- Vi har hittills träffats 5-6 gånger sen juni 2013.

Vad har ni pratat om på era möten?

- Då jag fortfarande studerar (femte och sista året på civilingenjörsprogrammet) har mycket handlat om exjobb. Det har handlat om tankar och förväntningar, samt Patriks (min mentor) egna erfarenheter och tips från hans exjobb och karriären därefter. Vi har även pratat lite grundläggande hur logistiken i företag kan fungera.

Vilket är det bästa tipset du fått från din mentor?

- Det har varit att hitta ett exjobbsföretag som är erfarna av exjobbare och som verkligen vill få ut ett resultat av exjobbet. Nu när jag och Fredrik gör vårt exjobb har vi verkligen märkt att företaget är otroligt hjälpsamt och kunnigt, just för att de har den nämnda erfarenheten och vill få ut ett bra resultat.

Känner du att du är redo att ta nästa steg ut i arbetslivet?

- Absolut, det känns jättespänannde, samtidigt som det känns lite sentimentalt att lämna universitetet som varit ens tillvaro de senaste 5 åren.

Vad gör du nu - jobb, studier eller annat?

- Just nu gör jag mitt exjobb med planerad framläggning i början av juni, men har börjat söka både trainee-platser och jobb.

Kan du rekommendera Plans mentorprogram till andra studenter?

- Ja, absolut! Det är inspirerande och lärorikt att få träffa människor som varit ute i industrin i många år som vet hur logistik fungerar i praktiken och inte bara på pappret som det ofta blir i de egna studierna. Det är även ett bra sätt för unga studenter att börja bygga upp ett yrkesnätverk, vilket kan vara nyttigt i framtiden. Det har redan varit till stor hjälp för mig.

 

Tack Hampus för din tid och lycka till med exjobb och framtida utmaningar!

 

 

 

 

 

>> Mentorer och adepter 2013

 

     

Plan är kompetensnätverket för alla som arbetar med logistik, supply chain och lean.
Besöksadress: Gustavslundsvägen 143, 5tr, Bromma. Telefon: 08-24 12 90. E-post: info@plan.se