Huvudbakgrund
www.plan.se PLAN-konferensen 2018 PLAN-konferensen 2015
Utstallare Utstallare Om konferensen Registrera
Marker


Årets talare på konferensen
18 april

dot

Anna Dyhre

Anna är en av Sveriges mest populära och anlitade föreläsare och moderator. Författare, föreläsare, moderator och utbildare.

De senaste 15 åren har Anna skrivit böcker, föreläst och utbildat människor.  Hon har ett stor samhällsintresse, samt kunskaper om vad som skiljer mellan en lyckad och mindre lyckad arbetsgivare. Anna är Född och uppvuxen i Göteborg, på senare år har bosatt i Stockholm. Största intresse är employer branding.

Anna Dyhre, Employer branding - senior advisor på Coworkers.

>> Läs mer om Anna Dyhre

dot

Fabian Bengtsson

Digitalisering av hemelektronik

Fabian Bengtsson är ägare av NetOnNet, samt bland annat styrelseledamot i Axfood och Svensk Fastighetsförmedling. Tidigare VD i tredje generation för SIBA. Fabian utsågs 2016 till årets entreprenör. Han tar oss med på den otroliga digitala förändringsresan inom hemelektronikbranschen samt detaljhandelns utmaningar avseende bland annat det förändrade konsumentbeteendet. Fabian tycker det är viktigt att man visslar på väg till arbetet, inte därifrån.

Fabian Bengtsson, NetOnNet

dot

Lars Hulten

Revolution på lagret

Intensiv teknikutvecklingen ger  nya möjligheter till automatisering av logistiken. Nu kommer tekniska lösningar som gör att Automation inte längre bara är för de största aktörerna. 

Med robotisering och AI-tekniker är vi nära ett teknikgenombrott av plock vilket innebär att ett idag i huvudsak manuellt moment till stora delar kan automatiseras. Detta påverkar både lager och produktionslogistik.

Dr. Lars Hultén, VD, Swisslog i Norden med lång erfarenhet av logistik i olika industrier och bakgrund inom logistikforskning.

Läs mer om Revolution på lagert

dot

Mats Rignell

Mining - en bransch i förändring

Den globala gruvindustrin är tillsammans med byggindustrin en av de två stora globala branscher som nu går igenom en fundamental förändring med allt högre krav på globalisering, effektivitet, digitalisering, automatisering och service. Som varande en av de ledande globala leverantörerna till gruvindustrin är nu Epiroc, tidigare Atlas Copco Mining, inne i en stor förändring både som företag och organisation. Mats Rignell beskriver en del av de möjligheter och utmaningar som företaget befinner sig och har framför sig.

I grunden en MSc från Chalmers och har arbetat i olika positioner in M&S, Produktutveckling, Inköp och Supply chain under 30 år.  Arbetat i  Åkerlund & Rausing, SCA/Mölnlycke , NOBIA och tidigare ansvarig för Supply Chain utvecklingen i IKEA där han innehaft en rad olika positioner,   Idag anställd sedan sex år tillbaka i Epiroc Mining & Rock services som VP Supply chain.

Mats Rignell, Vice President Supply Chain MRS, Epiroc Rock Drills AB

dot

Achim J. Lilienthal

ILIAD - Gradual Introduction of Autonomous Forklift Trucks Into Warehouses

Achim J. Lilienthal received the M.S. degree in physics from Konstanz University in 1998 and the Ph.D. degree in computer science from the University of Tübingen, Germany, in 2004. He is currently a Professor of computer science with Örebro University, Sweden, where he is also the Head of the Mobile Robotics Olfaction Laboratory. His research interests include robotic perception (in particular rich 3-D perception and robot vision for intra-logistic applications), and mobile robot olfaction for environmental monitoring and inspection.

Prof. Dr. Achim J. Lilienthal, Mobile Robot and Olfaction Lab, Örebro Universitet

Läs mer om ILIAD

dot

Ritva Rosenbäck

Flöden, funktioner och organisation

Flödes och processorientering är ett modernt sätt att se på produktion. När flöden är helt perfekta är de separata och taktade och då behövs ingen planering. Det som kommer in i ena änden kommer utan väntetider ut i andra änden med samma takt.

Vårdorganisationer har en hög kunskapsnivå. Denna kunskapsnivå har utvecklats genom att specialisterna är samlade i funktioner. Kan detta slås i sönder i en flödesorganisation? Kan en funktionsorganisation leverera en hög flödeseffektivitet?

Ritva Rosenbäck, Flowistics

Läs mer Flöden, funktioner och organisation

dot

Erik Björklund

Från Station till Line med Flexibilitet

I projektet ”Linde Transformation” har Merior HVS AB i Lindesberg byggt om sina gamla stationsbaserade monteringar till raka linor. Projektet har i alla avseenden varit mycket lyckat med kortade ledtider, högre kvalitet och ökad effektivitet, men det som framför allt utmärker de nya monteringslinorna är enkelheten och graden av FLEXIBILITET.

Erik Björklund, Meritor

 

dot

Christian Lambrant och Christina Broms

Control tower: är ditt företag redo

"Control tower” när passar det? Control tower eller 4PL innebär att man outsourcar sin fraktverksamhet, något som lät attraktivt för en fragmenterad och decentraliserad koncern som Getinge där det är svårt att ens exakt ta reda på hur mycket pengar koncernen lägger på frakt. Men det visade sig av olika anledningar inte vara så enkelt.

Christina Broms och Christian Lambrant, Logistik och strategi ansvariga, Getinge

Läs mer om Control-tower: är ditt företag redo

dot

Hans Kremer

Supply Chain alignment

Hans Kremer håller en fantastiskt energifylld interaktiv simulering med oss alla i det ämne som vi alla kämpar med hela tiden i alla organisationer, Supply Chain alignment.

Vi arbetar med företaget The Fresh Connection och vi kommer tillsammans utgöra ledningsgrupp och försöka göra en turnaround för detta företag. Denna interaktiva presentation fick topputvärdering från APICS konferensen i USA 2017. Nu får vi äntligen vara med och tycka och prova, alla tillsammans.

Hans Kremer, Partner, Inchainge

dot

Sven Wirenhammar

TPS – En livsstil , inte ett projekt

Sven presenterar en supply chain i förändring. Vi får höra om de spännande erfarenheter som BT har av att ägas av Toyota. Vilken resa är de på och vad har de gjort och gör.
Några erfarenheter från resan och lärdomar.

Sven Wirenhammar, Director Supply Control, Toyota Material Handling Europe

dot

Veronica Ulgen

Ny forskning om leverantörsutveckling

Sedan tidigare finns det mycket kunskap om leverantörsutveckling ur kundens perspektiv – men är det bara kundens behov som ska styra? Veronicas studie lyfter det omvända och fokuserar på leverantören och deras behov gentemot kunden. Möjliggörare i form av formalisering av leverantörsutvecklingsarbetet och hinder i form av många inblandade aktörer med skiftande fokus i leverantörsutvecklingsagendan är exempel på resultat som diskuteras.

Veronica Ülgen, doktorand vid Ekonomihögskolan, Linnéuniversitetet

dot

Årets Leanpris

På konferensen Lean Forum 2017 delades Svenska Leanpriset ut för tionde gången i ordningen. Vinnare blev Permobil Produktion AB.

 

 

 

 

 

 

Fotograf: Tim Kristensson.

Företaget, som tillverkar individanpassade elrullstolar till främst europeiska och asiatiska marknaderna, har sedan 2011 målmedvetet ökat sin kompetens och utvecklat sitt leanarbete till ett nu välfungerande visuellt, kundorienterat och flexibelt system som ökat deras konkurrenskraft.

Juryns motivering lyder:
Permobil Produktion AB bedriver ett långsiktigt leanarbete som är väl förankrat i hela organisationen. Ledningen driver och utvecklar leanarbetet med stort förtroende för alla medarbetares kompetens och förmåga och har utvecklat ett produktionssystem där man med eleganta lösningar för planering och visuell information monterar kundanpassade produkter med stor variation.

dot

Årets Leanpris

På konferensen Lean Forum 2017 delades Svenska Leanpriset ut för tionde gången i ordningen. Finalist var Scandinavian Airlines System.

 

 


Vi är självklart stolta och glada över nomineringen. Inom SAS jobbar vi målmedvetet med att utveckla vår Lean-kapacitet och vår kultur. Nomineringen ser vi som ett erkännande och den ger oss också en möjlighet att fortsätta dela det vi lärt oss och den utveckling vi gjort hittill säger David Pearson, Head of Lean på SAS.

Maria Tapani Larson, Lean Partner på SAS

dot


Universitetet och Forum för logistik

Universitetet och Forum för logistik i Örebro välkomnar oss av Frans Prenkert, professor och forskningsledare vid logistikforsking Orulog och Victor Sunnliden,
Investering och Etablerings ansvarig, Business Region Örebro.

 

 

dot

 

Microphone

PLAN-konferensen

Välkommen till mötesplatsen och inspirationskällan för logistik, supply chain, produktion, planering och verksamhetsförbättring.

Här möter du kollegor, knyter nya kontakter, diskuterar aktuella frågor, finner nya verktyg, kunskap och inspiration.

 

Anmäl dig här!

 

Plan är kompetensnätverket för alla som arbetar med logistik, supply chain och lean. Tel. 08-24 12 90 E-post. info@plan.se
Start | Nätverk & medlemskap | Utbildning & certifiering | Evenemang | Om Plan