Huvudbakgrund
www.plan.se PLAN-konferensen 2018 PLAN-konferensen 2015
Utstallare Utstallare Om konferensen Registrera
Marker

 

   

Välkommen på studiebesök den 17 april

Vi skapar studiebesök som genomsyrar engagemang och mod att dela med sig och lära av varandra. Unika studiebesök i mindre grupper för att öka lärandet och ge ett maximalt utbyte för såväl dig som för den organisation vi besöker. Vi har förmånen att oftast mötas av ledare som driver verksamheten tillsammans med sina medarbetare. Välkommen att prova något av årets spännande besök:

  Microphone

PLAN-konferensen

Välkommen till mötesplatsen och inspirationskällan för logistik, supply chain, produktion, planering och verksamhetsförbättring.

Här möter du kollegor, knyter nya kontakter, diskuterar aktuella frågor, finner nya verktyg, kunskap och inspiration.

 

Anmäl dig här!

 

dot

Carin Bergendorff hälsar välkommen till unikt studiebesök hos Epiroc där de producerar kundanpassade bergborrmaskiner, gruvlastare och gruvtruckar. De senaste åren har mönstret i efterfrågan förändrats i form av större fluktuation i volym och mix mellan produkter. Därtill har kravet ökat på kortare ledtider samtidigt som företaget strävar efter en låg kapitalbindning. För att möta dessa krav ställs montering om till ”flexibla linor” som ger förutsättningar att möta marknadens hårdare krav. Omställningen innefattar förändring i fysisk layout, men framförallt en stor kulturförändring som kräver starka ledare och drivna medarbetare.

Carin Bergendorff, Production manager, Epiroc Rock Drills AB

dot

 

 

Logistik i form av interna transporter, arbetsflöden, materialfasader etcetera. Vår verksamhet är av projektkaraktär med enstyckstillverkning av stora maskiner och vår styrka ligger i hur vi driver förbättringsarbete, produktionssystem, daglig styrning och produktionsuppföljning.

Ulrika Oberer, Operations Manager, Machines, ABB AB Motors and Generators

 

dot

Välkommen till ett helt nytt Logistikcenter

Första inleveransen skedde den 8 mars 2017 och under resten av året genomfördes flytten från det gamla centrallagret till det nya logistikcentret. Det som från början var en dröm skissad på en servett på färjan över till Gotland har nu blivit verklighet. Magnifika väggar må tyckas, vi som arbetar med logistik vet att det är insidan som ska bära verksamheten.

Välkomnar gör Peter Landenberg, Direktör Logistik och teamet på Elektroskandia

Läs mer om Elektroskandia

dot

 

 

Välkommen att besöka Meritor i Lindesberg som producerar fram och bakaxlar till tunga fordon. Vi får se hur de har byggt om sin stationsbaserade montering till raka linor. Det lyckade projektet som är mycket uppmärksammat och vunnit priser har framförallt kortat ledtider och ökad effektivitet men det som utmärker detta projekt är enkelheten och graden av flexibilitet.

Göran Jansson, Chef verksamhetsutveckling Meritor HVS AB

Läs mer om Meritor

dot

 

 

Vi gör ett besök hos Orkla Foods i Kumla för att lära mer om hur ett av nordens största FMCG företag jobbar i praktiken. Under besöket får du bland annat lära mer om hur Orkla producerar hälsosam och god mat i stor skala. Samt hittar en bra balans mellan lager, effektivitet och leveranser av produkter till den svenska marknaden.

Vi välkomnas av Johan Linné, plant manager, Orkla foods

dot

 

 

Last mile och automation

Mötet med konsumenten ”sanningens ögonblick” flyttar från butik till… var då? I butik kan personal påverka konsumenten på gott och ont, framgångsrikt eller negativt. Men var hamnar sanningens ögonblick i en e-handelslösning; på hemsidan, i telefonen, i datorn, vid leverans, på hämtstället, i en chat? I vilket fall blir logistiken för e-handel ännu viktigare än vid butiksdistribution. Den berömda ”sista kilometern” kan avgöra hela framgången för affären och hur anpassar vi logistiken till att klara kortare ledtider och mer flexibla leveransalternativ.

Vi välkomnas av Jonas Kolehmainen, Logistikchef och Henrik Silverstolpe, Lagerchef, Sportamore

Läs mer om Sportamore

dot

Last mile och automation

Välkomna till Stoneridge Electronics i Örebro, vi är ett globalt företag som arbetar med tillverkning av elektronik för fordonsindustrin. Under besöker får ni möjlighet att se hur en modern tillverkning av kretskort och slutmontage av instrument clusters går till. Vi har under ett flertal år fokuserat på Lean för att skapa effektiva produktionslinor med mål att öka produktiviteten och förbättra materialflödet kring linorna. Vi kommer fokusera på lösningarna kring planering och materialhantering vid linorna. Vi använder t ex Scheduling som är ett kanban baserat verktyg för utjämning och kundorderstyrd produktionsplanering i linorna. Vi kommer även presentera vår syn på hur en modern produktionslina utformas och hur vi hur vi hantera material till produktionslinan linan.

Jonas Israelsson, Logistics Manager, Stoneridge Electronics

dot

Välkommen att besöka navet i Swedols logistik, Örebro. De erbjuder sina kunder varuleverans inom 1-2 dagar. Logistikcentret har ett effektivt automatiserat robotlager, Autostore. Denna logistik kärna levererar varor varje dag till samtliga Swedols butiker, återförsäljare och distanshandelskunder inom Norden. Med 10 meters takhökd och 18900 kvadratmeter moderna center har de en god effektivitet och har uppnåt samordningsinster i varuflöden från leverantörer och ut till kund.

Pontus Glasberg, Logistikchef Swedol välkomnar med hela sitt team

Läs mer om Swedol

dot

På Zymbios får vi möjlighet att besöka så gott som alla typer av lagerhantering: Varmlager, utelager, avfuktat kallager, godsförädling, leverans och returhantering med mera.

Vi välkomnas av Jens Berglund och hela teamet på ymbios Logistics Contractor

Läs mer om Zymbios

dot

 

 

Plan är kompetensnätverket för alla som arbetar med logistik, supply chain och lean. Tel. 08-24 12 90 E-post. info@plan.se
Start | Nätverk & medlemskap | Utbildning & certifiering | Evenemang | Om Plan