Huvudbakgrund
www.plan.se PLAN-konferensen 2017 PLAN-konferensen 2015
Utstallare Utstallare Om konferensen Registrera
Marker

 

   

Välkommen på studiebesök den 25 april

Vi gör unika studiebesök i mindre grupper (max 12 deltagare per grupp) för att öka lärandet och ge ett maximalt utbyte för såväl dig som deltar som för den organisation vi besöker. Vi har förmånen att oftast mötas av ledare som driver verksamheten tillsammans med sina medarbetare. Vi skapar studiebesök som genomsyrar engagemang och mod att dela med sig och lära av varandra. Välkommen att prova något av årets spännande besök:

 

  Microphone

PLAN-konferensen

Välkommen till mötesplatsen och inspirationskällan för logistik, supply chain, produktion, planering och verksamhetsförbättring.

Här möter du kollegor, knyter nya kontakter, diskuterar aktuella frågor, finner nya verktyg, kunskap och inspiration.

 

Anmäl dig här!

 

dot


Rundvandringen på Ellos Group Distribution center

Rundvandringen på Ellos Group Distribution center ger besökarna en möjlighet att på plats få se logistikprocessen från kundorder till leveransklart paket.

Processer som buffertlagring, plocklager, automatisk sortering, packning och utleverans, men också själva distributionsupplägget (last mile) samt returhantering kommer att beskrivas, både utifrån ett logistiskt och ett kundperspektiv.

Leif Johanson, Operativ chef, Ellos Group

dot

 

 

 

Göteborgs Hamn – unik safari i logistikpark

Välkommen på safari i Sveriges nyaste logistikpark – Port of Gothenburg Logistics Park! Spana in ”the big five”, de fem fastighetsägarna i parken – Prologis, Bockasjö, Castellum, NCC samt Göteborgs Hamn AB.

Tillsammans bygger vi en 1 miljon kvadratmeter stor logistikpark precis intill Nordens största hamn. Under safarituren gör vi olika stopp och träffar hyresgäster som redan flyttat in. God mat serveras på oväntade ställen.  Besöket inkluderar även en rundtur i hamnterminalerna.

Se hur de moderna, energieffektiva byggnaderna växer fram, hör om hur logistiken är tänkt att fungera och hur parken hänger ihop med de senaste trenderna inom sjöfart och logistik.

Läs mer om studiebesöket här.

Varmt välkommen på logistikparkssafari!

dot


ICA, Lager” total make over”

Från ICA:s centrallager i Kungälv försörjs över
1300 butiker med färskvaror och specialvaror. Följ deras förändringsresa på plats!

Vi besöker ett av ICAs lager som lagrar specialsortiment och färskvarusortimentet. Tänk er en förändring som påverkar mer än hälften av ICAs logistiklager. Och samtliga butiker i Sverige. Lägg till ett stort byggprojekt i Helsingborg, motsvarande 14 fotbollsplaner, och ett flertal byggprojekt i Kungälv. Föreställ er sedan en förändringsresa som involverar närmare 1 200 medarbetare, cirka 350 varuleverantörer och nära hälften av ICAs volymer.

Läs mer om ICA

dot


Besök Poppels Bryggeri

Vi får besöka Poppels bryggeri och vandra igenom tillverkningsprocessen av öl. Vi börjar vid maltlagret som har två visuella beställningspunkter till den färdigpaketerade ölen på lager. Poppels är Sveriges sjunde största hantverksbryggeri och har expanderat snabbt under åren. De brygger prisbelönt öl från porter, lager, IPA till den hårt eftertraktade svartvinbärs saison. De har själva skapat system för att planera sin produktion och ser sig som självlärda och tar tacksamt emot förbättringsidéer och logistikexpertis från vårt studiebesök.

Mats Wahlström, Poppels Bryggeri

dotUnikt besök på SKF
Den 1 april startar SKF sin nya automatiserade anläggning. Vi får förmånen att besöka den nya automatiserade produktions anläggningen på SKF där vi får en insyn i vad SKF gör och varför.

Vi tas emot av Johanna Andersson, chef för Demand Chain och Factory Sales Support, AB SKF och Mattias Lindh, Factory Manager, Gothenburg Factory, AB SKF

 

dot

 

 

Vi besöker Varner koncernens central lager i Vänersborg där fokuserar man på utveckling av varuförsörjning och logistik, exempelvis på logistik i butik, varupåfyllnad, informationshantering, varustyrning och varufördelning samt utveckling av koncernens lagerstruktur. Efter en omsorgsfull analys fattades 2013 beslutet att etablera ett nytt centrallager för att effektivare försörja Varner Gruppens 1 400 butiker och säkra en fortsatt snabb tillväxt.
– Tidigare etablerade vi mindre lager i takt med att behov uppstod. Det resulterade i en fragmenterad struktur med 12-14 lagerpunkter. Nu har vi på kort tid etablerat ett effektivt centrallager som sattes i drift i april 2016. Centrallagret försörjer våra tolv kedjor med varor på ett mycket mer effektivt sätt och ger oss potential att växa.

Varner Gruppen AS är en av norra Europas största modekoncerner med ca 9 900 medarbetare och 1 400 butiker i 8 länder och en omsättning kring 1 300 mio Euro. Koncernen består av de tolv kedjorna: Dressmann, DressmannXL, Cubus, Bik Bok, Carlings, Urban, Volt, Vivikes, WOW, Wearhouse, SOLO, samt Varner Brand Stores.

Anders Eriksson, Head of logistics, Varner Retail tar emot oss på plats.

dot

 

 

 

VOLVO PERSONVAGNAR, Service

Vägen till nöjda kunder går genom Just In Timeleveranser
av reservdelar och tillbehör - tre gånger per dag! Följ vägen från serviceverkstadens behov till leverans av delar, adresserade till just den aktuella reparationen.

”Gå och se” hur Volvo Personvagnar försörjer sina Personliga Servicetekniker med JIT-leveranser av reservdelar och tillbehör upp till 3 ggr/dag. Följ med reservdelarna från centrallagerut till kund - Välkommen till ett Unikt studiebesök.

Det är inte bara hur nöjd kunden är med sin bil som driver att hon/han köper en bil av samma märke även nästa gång utan även upplevelsen i samband med service eller reparation har stor inverkan. Därför har Volvo Personvagnar under ett antal år haft ett stort fokus på att utveckla sin eftermarknadsaffär med kunden i fokus. Strategin baseras bland annat på det personliga mötet med din Servicetekniker (PST) som är nyckelpersonen igenom hela kundserviceprocessen.

Läs mer om Volvo

Film om Volvo


dot

 

Plan är kompetensnätverket för alla som arbetar med logistik, supply chain och lean. Tel. 08-24 12 90 E-post. info@plan.se
Start | Nätverk & medlemskap | Utbildning & certifiering | Evenemang | Om Plan